Не так давно був встановлений курс долара на 2022 рік, і складе він 28.60 гривень. Однак, більше українців хвилює інше-чому соняшникова олія вітчизняного виробництва дорожча, ніж в інших країнах.

Новий сюжет вийшов у програмі Факт ICTV, де регулярно повідомляють про всі важливі новини по всьому світу.

Варто відзначити, що подорожчало масло практично в два рази, і при цьому, саме Україна є найбільшим експортером у світі. Зараз складно уявити якусь страву без даного інгредієнта.

Скрін, відео YouTube масло
Скрін, відео YouTube масло

Ольга Мартиновська говорить про те, що зараз соняшникова олія така ж смачна і корисна, як і будь-яка інша. А так як Україна є прямим постачальником - ще й дешевше можна знайти.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

За останній рік ціна зросла більше, ніж в два рази, і жителів це не влаштовує. Причиною цьому називають стрімке підвищення цін на продукти по всьому світу, але, чиновники обіцяли до осені все зміниться.

соняшникова олія ТМ "Олейна"
соняшникова олія ТМ "Олейна"

Кореспонденти вирушили в магазини, щоб подивитися, правда це чи ні. Продавці кажуть, що буде тільки дорожче, і ціни зрівняються з оливковою олією.

З ним потрібно бути обережніше, так як практично скрізь підробка, і не завжди це корисно.

У Польщі масло коштує приблизно 40-50 гривень, коли у нас більше 60 гривень. При цьому, саме в Польщу йде більшість українського продукту.

Всі виробники не хочуть відповідати на дане питання, а деякі посилаються на поганий урожай.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Нагадаємо, унікальний рецепт повидла з гарбуза: ліки від усіх сезонних захворювань

Як повідомляв Знай.uа, смачна наливка з горобини, щоб взимку всередині було ще тепліше: рецепт навіть бабуся попросить

Також портал Знай.uа писав, що Ектор Хіменес-Браво навчив господинь маринувати огірки в спрайті: хрускіт забезпечений