Газ, дрова або пелети: як українцям дешевше зігрітися взимку

Головною перевагою пелет є економічність і менша забруднюваність димоходу. 1 тонна спресованої тирси коштуватимуть від 2500 до 4000 грн. В середньому, для обігріву будинку в 100 кв. м знадобиться близько 800-900 кг - це десь 2,5-3,5 тис грн.

Що ж стосується звичайних дров, то цей варіант теж є значно економніше, ніж газ. Якщо пошукати найдешевші варіанти, таким способом вдається заощадити до 70% бюджету.

Другий різновид сучасних видів твердого палива-брикети або "євродрова". Принцип їх виготовлення полягає в пресуванні тирси та інших природних матеріалів в умовах високого тиску. Середня вартість 1 тонни - від 3800 до 4700 тис грн.

Cкріншот - брикети
Cкріншот - брикети

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Учасник "Холостячки" розплакався перед Златою Огнєвіч: "Шматок де*іла"

Цього разу опублікували відеозвернення Богдана Коломейка до Злати Огнєвіч. У кадрі Богдан виглядає сумним і сильно розкаявся за свої слова, які неприємно здивували артистку на їх груповому побаченні. Нагадаємо, чоловік розповідав артистці про своє не зовсім шанобливе і толерантне ставлення до дівчат. На відео учасник просить вибачення у Злати, не стримуючи сліз.

Відеозвернення не викликало довіри і позитивних емоцій у глядачів. Як вони заявили, - "вони не повірили жодному слову".

"Холостячка", фото: Instagram
"Холостячка", фото: Instagram

Суддям 77 000, простим українцям - 1 785: скажений розрив між пенсіями показали в цифрах

Пенсійний фонд оприлюднив дані про середній розмір пенсії станом на 01.04.2021 р. Відповідно до них звичайна пенсія за віком - це 3770,23 грн і отримують її 8 316 443 особи із загального числа 11 052 849 пенсіонерів. А пенсія (довічне грошове утримання) судді становить зараз 77 387 грн, її ж отримують 3556 осіб.

Середній розмір інших пенсій наступний:

  • військова пенсія - 5650 грн;
  • пенсія по інвалідності - 2825 грн;
  • пенсія у зв'язку з втратою годувальника - 3228 грн;
  • за вислугою років - 3403 грн;
  • соціальні пенсії - 1785 грн.

Пенсіонер. Фото: Мінфін.
Пенсіонер. Фото: Мінфін.
Пенсіонер. Фото: Мінфін.

Тисячі українців втратили роботу перед опалювальним сезоном: "Як вижити на 6 тисяч?"

Українка розповіла, що ще на початку серпня цього року відбулося масштабне скорочення медиків. Після цього хтось знайшов роботу, а комусь це не вдалося і тому став безробітним. Після цього в центрі зайнятості заявили, що виплати будуть тільки через два місяці. Тому багатьом доводиться кілька місяців жити на шість тисяч гривень, адже майже всі лікарі отримували мінімальну зарплату.

"До мене питання до влади: як можна прожити на 6000 грн 4 місяці? Тому що в центрі зайнятості попередили, що виплати будуть через 2 місяці. А майже всі скорочені(навіть лікарі) працювали на мінімальну зарплату = 6000. Як на ці гроші прожити 4 місяці? І роботи немає...особливо для тих, кому 40+", - підсумувала вона.

Допомога по безробіттю, скріншот: YouTube
Допомога по безробіттю, скріншот: YouTube

Олександр Усик "вибухнув" через спекотні обійми з росіянами: "Хворі люди"

Олександр Усик відповів журналістам, що думає про тих, хто критикує спортсменів за фотографії з представниками РФ.

"Це хайп. Люди зараз заражені хайпом, хочуть щоб вони говорили, що б про них чули. Я розумію про що ви говорите, але я не хочу рекламувати ніяким чином цих людей. Трошки хворі, що тут зробити", - зазначив Олександр Усик.

Олександр Усик на прес-конференції, скріншот Youtube
Олександр Усик на прес-конференції, скріншот Youtube