Закінчується сезон збору картоплі і заготовки її на зиму. Що потрібно зробити, щоб картопля не гнила і не псувалася? Розберемо найпоширеніші хвороби картоплі і способи боротьби з ними.

Як боротися фітофторозом.

Щоб впоратися з цією проблемою перенесіть урожай на три тижні в прохолодне темне місце з хорошою вентиляцією. Коли пройде час, перевірте бульби. Ті, на яких проявилися плями, необхідно видалити, а здорову, яка лежала поруч із зараженою, необхідно використовувати в першу чергу.

Молода картопля, скріншот: Youtube
Молода картопля, скріншот: Youtube

Як впоратися з картопляною міллю

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Це комаха псує картоплю так само, як і колорадські жуки. Вона особливо активна, якщо ви зберігаєте урожай в приміщенні. Щоб уберегти картоплю від цього шкідника, перед зберіганням треба обприскати овоч спеціальними біопрепаратами.

Що робити з дротянкою

Місце, де були виявлені дротянки восени потрібно ретельно перекопати з аміачною селітрою, вапном або золою.

Дорослих особин дротянки приманюють картопляною шкіркою. Розкладіть шкірку невеликими гірками по ділянці, через пару днів перевірте їх і знищте жуків, яких ви там знайдете. Навесні внесіть в грунт інсектициди.

Як боротися з кільцевою гниллю.

Бульби картоплі потрібно зберігати при низькій температурі, приблизно +1, +2 градуси. Якщо температура перевищена - хвороба розвивається миттєво.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли картопля гниє на полях: українців чекає подорожчання другого "хліба"

Також "Знай.иа" повідомляв, військовим закупили картоплю за ціною набагато дорожче ринкової

Як повідомляв портал «Знай.иа", українці "нагодують" Лукашенка своєю картоплею