У зв'язку з підвищенням вартості газу багато українців використовують опалення дровами. Про це розповіли на каналі ICTV.

В Україну прийшла справжня осінь, а разом з нею і нові цифри в платіжках за комуналку. Деяким громадян не подобається ситуація в платіжках від енергокомпаній, за світло і газ.

Частково причина в тому, що газ дорожчає в Європі. Ціни блакитного палива вже перевищила психологічну позначку в 800 доларів, і українці це відчують. Знову. Тільки з початку 2021 року тарифи на комунальні послуги зросли на 23%.

Багато сільських жителів, у яких вдома більше і зарплати менше, використовують твердопаливне опалення, проте навіть на дрова ціна в нашій країні зросла. Один кубометр деревини коштує майже п'ять тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Опалення, платіжки - фото Главком
Опалення, платіжки - фото Главком

З цієї причини зазвичай купують в лісгоспі дешевше, проте доводиться їх самостійно рубати і заготовлювати. Щоб заощадити, радять купувати заздалегідь навесні, коли вартість деревини знижується.

Житель Івано-Франківської області Олег Давидюк витратив 3 тисячі гривень на п'ять кубометрів дров. Цього повинно вистачити на зиму.

[quote author=""]машини дров фактично вистачає на зимовий період. При тому, що в кімнатах буде в середньому двадцять градусів. Цього цілком достатньо, - повідомив він.