З початку року вартість газу в Європі зросла в 2,5 рази, і як відзначають експерти це далеко не межа. Європейські запаси блакитного палива зараз на 20% менше необхідної норми для холодного періоду.

В українському "Нафтогазі "відзначають, що російських "Газпром" продовжує обмежувати поставки ресурсу через Україну і демонструє, що готовий збільшувати поставки тільки після запуску "Північного потоку 2". Євродепутати вже закликали розслідувати роль російського газового монополіста в різкому зростанні ціни на блакитне паливо.

Скрін, відео YouTube газ
Скрін, відео YouTube газ

У Мінфіні відзначили, що за прогнозами експертів вартість опалення для українців порівняно з минулим сезоном зросте в середньому на 40%.

Найбільше прогнозоване підвищення очікується у Чернівцях - 70%, на Полтавщині — 35-36%. Для киян вартість теплоенергії зросте більш ніж на 30-40%. Держадміністрація Києва повідомила про ймовірне зростання опалення в 2433 грн за 1 Гкал. За діючим тарифом кияни повинні платити 1654,4 грн за кожен Гкал тепла.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Опалення. Фото: скриншот Youtube
Опалення. Фото: скриншот Youtube

Так, вже з 1 жовтня за опалення трикімнатної квартири доведеться платити від 4000 грн, двокімнатної квартири — 3150 грн. Опалення однокімнатної квартири обійдеться в 2000 грн і вище.

Згідно з даними Державної служби статистики рівно за рік тарифи на комунальні послуги подорожчали на 29%. Вартість електроенергії зросла на 36%, тариф на газ — на 96%.

Нагадавши, доак заощадити на опаленні при величезних тарифах на комуналку: корисні лайфхаки. Фахівці дали кілька корисних порад, реалізація яких не зажадає багато грошей.