Шахраї давно вже використовують фінансівмахінації від імені банку, щоб обдурити наївних клієнтів. Але що якщо сам банк заявляє вам, що на вашому рахунку чужий кредит і вимагає виплати?

Як повідомляє портал Minfin.com.ua, з такою ситуацією зіткнувся один з користувачів. Він поділився своєю історією.

"ПриватБанк", фото: Знай.uа
"ПриватБанк", фото: Знай.uа

Ошуканий чоловік, житель Дніпра, заявляє, що навіть не користувався цим банком, не мав там ні рахунку, ні карт. У 2011 році він отримав дзвінок зі Служби безпеки банку із заявою, що на рахунку користувача ряд непогашених кредитів. У відділенні банку з'ясувалося, що дійсно, в банку кілька відкритих кредитів на ім'я громадянина. ПІБ та ІПН повністю збігалися. З'ясувалося так само, що до договору прикладена копія паспорта, щоправда, чужого.

Виявилося у чоловіка з позичальником збігається ПІБ, але різна серія паспорта і рік народження. Підпис так само стояв чужий. Користувач написав заяву про шахрайство. Через деякий час йому прийшла відповідь з головного офісу в Дніпрі, що заява була розглянута. Чоловікові порадили звернутися до податкової із заявою про роздвоєння даних. Дзвінки з приводу чужого кредиту припинилися.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Через 10 років після ситуації, чоловікові потрібно було відкрити зарплатну карту в ПриватБанку. Він прийшов у відділення з листом про результати розслідування. У відділенні йому заявили, що кредити так і «висять» на рахунку чоловіка. Було ініційовано ще одне службове розслідування. Ще через кілька днів з банку прийшла відповідь, що вони не можуть дати однозначну відповідь, його це кредити, чи ні. Порекомендували звернутися в поліцію. Дзвінки про необхідність оплатити кредит надходили щодня.

Відповідь від банку розміщена на цьому ж порталі:

"Добрий день! Банк обслуговує клієнтів керуючись чинним законодавством і нормами НБУ. За описаною вами ситуації була проведена ретельна перевірка профільними фахівцями і надана інформація при зворотному зв'язку. Ми додатково напишемо вам в особистому повідомленні, про надання офіційної відповіді."

Нагадаємо, раніше Українка залишилася без законної пенсії через Приватбанк

Також "Знай.uа" писав, що в ПриватБанку не можна оплатити комуналку: українці не знають, куди бігти

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Приватбанку українцю замість зарплатної картки "всучили" непроханий кредит