Україна вже завтра перетвориться не епіцентр європейського холоду. Про це попередила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За її прогнозом, у четвер, 23 вересня, Україна буде чи не найхолоднішою країною в Європі.

«Температура повітря протягом дня у північних областях, практично в усіх центральних, на Харківщині, на Тернопільщині, Хмельниччині коливатиметься в межах +6+10 градусів.

Найближчої ночі, при проясненнях, можливі на ґрунті заморозки», - наголосила синоптик.

Вона також пообіцяла, що вже з 23 вересня у західних областях подекуди трохи потеплішає.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Розтануть носи й щоки від повітря з милосерднішими градусами, 9-13 тепла. Також вищою обіцяє бути температура повітря на Півдні України, в Луганській та Донецькій областях, тут +10+15 градусів», - з надією пише Діденко.

На заході України також можливі пориви вітру, який до п’ятниці посилиться і влаштує штормову атаку вже всій Україні.

«Уважно! Дощі, переважно незначні, ще погуляють у п'ятницю значною частиною України, хіба в західній частині, на радість грибникам та іншим шастаючим по лісах громадянам, опади припиняться, але приємна вогкість з ранковими туманами залишиться», - додає вона.

Киян 23-го вересня чекає неприємний сюрприз – українська столиця стане найхолоднішою точкою Європи, близько +9 градусів. Можливий невеликий дощ, щільна хмарність.

«Не варто нехтувати навіть шапками та рукавичками, знадобляться, особливо в спальних районах, де між високими будинками турбулентний вітер посилює відчуття холоду», - нагадала Діденко.

До п’ятниці 24-го вересня вітер посилиться до штормового, дощів побільшає.

«Проте вихідними днями синоптична ситуація, озирнувшись, типу "хто я? де я?", схаменеться - підвищить градуси та почне вимітати дощ. І навіть пустить на метеосцену сонце», - пообіцяла синоптик.

Нагадаємо, глобальне потепління вже впливає на рослини України - чи будемо збирати банани під Києвом.

Як повідомляв Знай.ua, українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років.

Також Знай.ua писав, вдарять морози і випаде перший сніг: в Україні очікується найхолодніша осінь.