Відомий український педіатр, телеведучий, доволі активний мережевий блогер і людина якій вже не раз пропонували зайняти найвищу посаду в Міністерстві охорони здоров'я України Євген Комаровські вирішив звернути увагу на сезонну проблему.

Комаровський розповів про перші кроки допомоги при отруєнні дитини грибами. Про це стало відомо завдяки новій публікації Доктора Комаровського в мережі Instagram.

За словами педіатра, при підозрі на отруєння грибами необхідно негайно звернутися до лікаря. У такій ситуації самолікування протипоказано.

Гриби, скріншот: YouTube
Гриби, скріншот: YouTube

Що ви можете зробити, поки чекаєте лікаря:

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Дайте дитині активоване вугілля в дозі 1г/кг;

Поїть дитину рясно і активно. Температура напою орієнтовно повинна бути дорівнює температурі тіла дитини. В якості рідини для пиття оптимально застосовувати розчини для пероральної регідратації;

Нічим дитину не поїть.

Публікація Євгена Комаровського, скріншот: Instagram
Публікація Євгена Комаровського, скріншот: Instagram

Публікація Євгена Комаровського, скріншот: Instagram
Публікація Євгена Комаровського, скріншот: Instagram

Також варто нагадати нашим читачам, що Євген Комаровський розповів, що робити якщо у дитини висока температура, коли прорізуються зуби. Головне завдання зараз - це дієтичне харчування, рясне пиття, використання жарознижуючих засобів.

"У чому суть дієтичного харчування у вашій ситуації, сказати не можу, оскільки не відомий навіть вік дитини. Але головне-це не перегодовувати. Ще раз підкреслюю: зв'язок такої високої температури тільки з зубами вкрай малоймовірний", - підсумував він.

Раніше повідомляли, доктор Комаровський попередив батьків про ризик інфекцій: ці правила допоможуть убезпечити дитину.

Як повідомляв Знай.uа, чи можна ходити в сад і школу дитині, яка захворіла на ГРВІ? Доктор Комаровський дав остаточну відповідь.

Знай.uа писав, висока температура при прорізуванні зубів: доктор Комаровський розповів на що слід звернути увагу батькам.