До спорів призвели питання в Порядку денному

Новий пленарний тиждень у Верховній Раді розпочався емоційно. Масу нарікань викликав, власне, Порядок денний, затверджений на найближчі дні. Однією з перших хвилю обурень здійняла лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, вкотре продемонструвавши чергову новеньку сукню за трибуною Парламенту. Сьогодні нардеп завітала до зали у чорній сукні із золотими ґудзиками на плечах у вигляді погонів.

Скріншот - Юлія Тимошенко
Скріншот - Юлія Тимошенко

Нардепи повстали: "Де важливі законопроекти?"

Цього разу приводом для конфлікту став сам робочий план народних депутатів на весь цей робочий тиждень.

Скріншот
Скріншот

"Принизливий, лобістський порядок денний, де починається руйнація трудового кодексу. У працюючих людей забираються останні права по гарантуванню 8-годинного робочого дня, можливість ходити гарантовано у відпустку, мати 2 вихідних – все це перекладається на Угоду. І багато інших корупційних речей", - зазначила з трибуни Юлія Тимошенко.

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Скріншот - Юлія Тимошенко
Скріншот - Юлія Тимошенко

Про другорядність доданих на цей тиждень питань наголосили й інші парламентарі.

"Ми вкотре стаємо свідками, коли в порядок денний не включаються важливі законопроекти. Як по процедурі відбору керівника НАБУ, ми не бачимо визначеного президентом як пріоритетний "Про ліквідацію Окружного адмінсуду", а суд і далі чудить. Судді й далі блокують судову реформу", - відзначив перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин.

Ярослав Юрчишин, facebook
Ярослав Юрчишин, facebook

Що у планах нардепів: список питань

Ознайомитись з Порядком денним українці можуть за цим посиланням.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

І, чесно кажучи, в переліку не побачити критично важливих для тисяч громадян питань – тут немає ані законопроектів щодо механізмів врегулювання ціни на газ по всіх регіонах, ані збільшення соцвиплат чи пенсій тощо.

Скріншот
Скріншот

Скріншот
Скріншот

Чи відкоригують в керівництві Парламенту затверджений на цей тиждень план роботи та подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що ескіз нового Гербу "розбомбили" вщент: потоптаний стяг, ескіз часів "коси" Тимошенко, а в центрі – ягоди смутку.