У вакцинованих туристів з України виникають складнощі зі в'їздом в курортний Єгипет.

Як відомо, влада країни вимагає, щоб паперовий сертифікат містив QR-код. Оскільки на сьогодні в українських лікарнях видають тільки міжнародне свідоцтво (державною та англійською мовами, з печатками, але без QR-коду) - наші сертифікати в Єгипті не визнають.

Щодо електронного covid-сертифіката в додатку "Дія", то він містить QR-код, проте поки Україна і Єгипет не домовилися про взаємне визнання такого виду документів.

"Зараз Єгипет приймає тільки сертифікати, які надають в надрукованому вигляді з підписами і печатками і з обов'язковим QR-кодом. Процес взаємного узгодження сертифікатів вакцинації між Єгиптом і Україною ще не завершено. QR-код в електронному додатку "Дія" в даний момент не може бути використаний для в'їзду на територію Єгипту", - поінформували в посольстві Єгипту в Україні.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Відтак, єдиний вихід для українців - робити ПЛР-тест не раніше ніж за 72 години до запланованої поїздки, незалежно від того, кололися вакциною чи ні.

Також, за даними консульської служби МЗС України, якщо мандрівник летить в курортні міста – Хургада, Шарм-ель-Шейх, Марса-Алам і Таба, тест можна зробити після прильоту. Його вартість становить 30 доларів.

Нагадаємо, Степанов розповів, як працюватиме транспорт під час локдауну: "Це недоцільно"

Як повідомляв Знай.uа, нові правила карантину: у Зеленського приготували "ковід-сюрприз" українцям

Також портал Знай.uа писав, які обмеження очікують українців при посиленні карантину: на порозі "жовтої зони"