Громадян, які бажають перетнути кордон України попередили про зміни. Тепер іноземці та особи без громадянства, які в’їжджають в Україну з метою транзиту звільняються від самоізоляції та проховження тестування.
Однак, це за умови, що вони підтверджують виїзд з країни протягом 48 годин, про це розповіли у державній прикордонній службі України.
Незмінним залишається для всіх іноземних громадян мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, виданий страховою компанією, зареєстрованою в Україні, що покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, і діє на весь термін перебування в Україні.

Прикордонний пункт пропуску, кадр з відео
Прикордонний пункт пропуску, кадр з відео

Всім іноземним громадянам під час прибуття в Україну потрібно мати один з зазначених документів:
• документ, що підтверджує отримання однієї чи кількох доз вакцини проти COVID-19, що включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;
• або іноземний COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 вакцинами, що включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або одужання особи від COVID-19;
• або негативний результат ПЛР тесту або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, що зроблений не більш як за 72 години до в’їзду.
Варто зазначити, що довідки про тестування та вакцинацію не вимагаються від дітей до 12 років. Іноземні громадяни від 18 років, які не пройшли вакцинацію від коронавірусу та перетинають державний кордон на в'їзд, зобов'язані мати негативний результат тесту.

Як повідомляв Знай.uа, українка змінила місце проживання, але ніяк не може довести це ПриватБанку: "Не наша помилка".

Знай.uа писав, українці можуть отримати найважливішу довідку, не виходячи з дому: допоможе у військкоматі та при виїзді за кордон.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще