Виявляється, що італійці вміють непогано заробити на кмітливості. Так, в місті Порденоне вчитель математики за три роки взяd 769 днів відпустки і був викритий в шахрайстві. Поліція виявила, що він працював консультантом по всій Італії.

Про це стало відомо завдяки новій публікація авторитетного американського видання The Sun.

За інформацією журналістів, 47-річний сицилієць отримав 459 днів відпустки через хворобу і 310 днів відпустки по догляду за дитиною, коли він повинен був викладати в школі в Порденоні на півночі Італії.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Вчитель постійно надавав медичні довідки, видані його сімейним лікарем, поки розчаровані колеги не втратили терпіння і не подзвонили до поліції.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Відстежуючи платежі за проїзд по дорогах і бронювання готелів, слідчі встановили, що чоловік насправді рідко бував вдома, а замість цього подорожував Італією за контрактами на консультаційні послуги, які принесли йому 97 000 євро за цей період.

Його контракти з італійським урядом, в тому числі робота в Міністерстві навколишнього середовища, означали, що він отримував відразу дві державні зарплати.

Після того як судді заявили, що вони можуть накласти арешт на 97 000 і 13 000 євро на допомогу у випадку хвороби та догляду за дитиною, адвокат марно намагався передати справу до суду на Сицилії, припускаючи, що його клієнт отримає більш поблажливе ставлення там.

Це другий випадок, пов'язаний з хитрими сицилійськими державними службовцями, що виник за останні роки. Раніше були новини, що лікар зумів пропрацювати всього 15 днів за дев'ять років, поєднуючи тривалі періоди відпустки через хворобу з курсами навчання. А офіцер пожежної безпеки в лікарні в Калабрії отримував зарплату, не з'являючись на роботі протягом 15 років, поки його не викрила поліція.

Раніше повідомляли, у Харкові відчайдушний іноземець вдруге намагався проникнути до відділення ПриватБанку: працював за тим же сценарієм.

Як повідомляв Знай.uа, одержувачів посилок з-за кордону Рада бере "під ковпак".

Знай.uа писав, українцям пропонують "липові" євробляхи за півціни: беруть гроші вперед і зникають.