З'явилася інформація, що 315 народних депутатів сьогодні, 9 вересня 2021 року, проголосували за збільшення суми, яку можна пересилати готівкою і не потрапляти під перевірку фінмоніторингу.

Однак зміна склала всього 1 гривню - з 4999 грн до п'яти тисяч гривень. Йдеться про зміни до законопроекту з довгою назвою "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення".

Грошові перекази, скріншот: YouTube
Грошові перекази, скріншот: YouTube

Тепер громадяни можуть анонімно переводити до п'яти тисяч гривень. Бо тепер вимоги фінансового моніторингу не поширюються на перекази грошових коштів на цю суму (включно). Якщо кількість переведених грошей перевищує зазначений ліміт, операція підлягає фінансовому моніторингу та подальшим незручностей для користувачів платіжними терміналами. І через це слід ідентифікувати себе для банку.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

А ось банкам в минулому слід передбачити сервіси, щоб здійснювалася здача в розмірі 1 гривні. У пояснювальній записці до нового ухваленого закону говориться, що реалізація законопроекту №5559 дозволить удосконалити правове регулювання даного питання.
Законопроект набуде чинності з наступного дня, після дня його опублікування.

Грошові допомоги для одиноких матерів, скріншот
Грошові допомоги для одиноких матерів, скріншот

Нагадаємо, українці просять Володимира Зеленського перерахувати комуналку перед опалювальним сезоном: "Не в змозі платити 8 тисяч"

Як повідомляв "Знай.ua", мега-провал у залі Ради і SOS від нардепів: українців попередили про нову "військову" загрозу

Знай.ua писав, в Україні запрацює нова система оформлення документів: на кону – сотні гривень і години в чергах