У мережі поширюється нова схема шахраїв. Вони нібито продають авто з пробігом за половину ринкової ціни. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на телеканалі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

У соцмережах все частіше можна зустріти фейкові сторінки, власники яких позиціонують себе як працівники складів митниці та реалізатори авто-, мото-та іншої техніки, нібито конфіскованої на кордоні. Усе, що потрібно зробити, аби машина стала вашою — скинути передоплату. Але отримавши кошти, аферисти перестають виходити на зв’язок.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Схема проста, але напрочуд ефективна. Постраждалих так багато, що реальні митники почали попереджати про небезпеку на урядових сайтах: «Закликаємо не довіряти шахраям і користуватися інформацією лише з перевірених джерел».

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Експерти припускають, що приводом активізації шахраїв стала масова конфіскація «євроблях».

Щоб убезпечити себе від дій аферистів, фахівці радять купувати конфісковані митниками авто лише через офіційну систему електронних торгів арештованого майна — СЕТАМ. «Митниця станом на сьогодні на Фейсбук-сторінці і у себе на сайті нічого не публікує. Ці функції передали державній виконавчій службі та СЕТАМу», — каже адвокат Іван Казачук.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Раніше повідомляли, шахраї з ОLХ списали 400 доларів клієнтки Приватбанку: "Ніколи не думала, що потраплю в цю пастку".

Як повідомляв Знай.uа, українка в "Ощадбанку" ледь не втратила останні гривні - в касі "з'їдають", як в банкоматі: "За що?".

Знай.uа писав, у НБУ назвали найбільш підроблені банкноти в Україні: як розпізнати фальшивку.