В черговий раз українці взялися за тему фінансового питання. Прості громадяни переймаються за долю свою і своїх близьких, яким доводиться їхати з України в пошуках кращої долі і "теплого місця". Цього разу українці пропонують просто главі держави Володимиру Зеленському переглянути соціальні виплати для інвалідів, а також збільшити мінімальну зарплату до 15 тисяч гривень.

Авторами звернень виступили Наталія Кедра та Денис Харьковенко. Для того щоб їх звернення офіційно розглянув сам президент необхідно рівно по 25 тисяч підписів від громадян.

Про це стало відомо завдяки двом зверненням громадян на офіційному порталі Президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

"Чому такі низькі виплати для інвалідів? Ось наприклад, я довічний пенсіонер по інвалідності 3 групи з дитинства. Щомісяця мені надходить допомога (пенсія) у розмірі 2200 грн... Працевлаштування - це хвора тема.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тому що, всі види працевлаштування мені не дозволені за станом здоров'я. І взагалі, за станом здоров'я навряд чи зможу працювати на високооплачуваній роботі або на гідній роботі. Була довічним інвалідом і отримувала соціальну допомогу в розмірі 1769грн...

Тепер, поясніть, будь ласка, як на такі низькі суми з такими високими цінами, інвалід може прожити? Неначе знущання... Як на такі низькі виплати можливо прожити місяць? Цих виплат ледь вистачає на існування.

А щодо лікарських препаратів? А щодо виплат за комунальні послуги? А по витратах на харчування та одяг? А щодо інших потреб людини? Інвалідам необхідна турбота від держави. Тому що, вони і так вже постраждали... Будь ласка, розгляньте питання про підвищення виплат для інвалідів.", - звертається Наталія Кедра.

Петиція Наталії Кудрі, скріншот: president.gov.ua
Петиція Наталії Кудрі, скріншот: president.gov.ua

Далі надійшла пропозиція щодо підвищення мінімальної зарплати.

"Зробити мінімальну зарплату в Україні 15000 гривень і тоді люди не будуть їхати на заробітки в Чехію і Польщу", — пише Денис Харьковенко.

Петиція Дениса Харьковенка, скріншот: president.gov.ua
Петиція Дениса Харьковенка, скріншот: president.gov.ua

Раніше повідомляли, ув'язнені в СІЗО отримають доступ до Інтернету і телефону: що ще потрібно для щастя.

Як повідомляв Знай.uа, українцям передбачили нове подорожчання мобільного зв'язку, оператори виправдалися: "Податки, реклама...".

Знай.uа писав, зарплати українців порівняли з європейськими - корвалол у склянку: ось чому тікають на заробітки.