Українцям розповіли, якою буде пенсійна система вже в найближчому майбутньому. Про це написали на сайті Міністерства соціальної політики України.

Там зазначили, що пенсії, які виплачує держава, гарантовані Конституцією України, і виплачуються за рахунок внесків на соцстрахування та коштів Держбюджету. Держава буде виплачувати їх ще десятки років у майбутньому.

Проте забезпечення людей літнього віку складається не лише з державних пенсії. Країна зіткнулася із глобальними змінами – стрімким старінням населення, поширенням нестандартних форм зайнятості, міграцією. Все це змушує державу винаходити нові, більш гнучкі системи забезпечення літніх людей.

Щоб забезпечувати своїх громадян і надалі, країні потрібно ввести:

- прямі виплати пенсій від держави,

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

- виплати з накопичень, зроблених самою людиною та її роботодавцями протягом життя,

- адресну допомогу тим, хто її насправді потребує,

- розвинені соціальні та медичні послуги для літніх людей у громаді,

- інклюзивне середовище.

«Те, як ми домовляємось у суспільстві турбуватись про літніх людей, – індикатор нашої зрілості як нації. Це один із ключових моментів суспільного договору. Наш з вами вибір. А державна політика – лише інструмент реалізації цього вибору», - впевнена Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України.

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

Мета держави - гідне життя для кожної людини в поважному віці. В ідеалі така людина має доходи, які вона забезпечила собі за часи роботи, або які суспільство надає у випадках, коли людина не працювала.

Пенсіонери повинні мати безперешкодний доступ до якісних соціальних та медичних послуг за місцем проживання, активної участі у суспільному, культурному житті, підтримки соціальних контактів.

У коментарях українці пишуть, що думають з приводу цих тверджень.

«А ми тим часом підгодовуємо еліту суспільства, яка за науковим обґрунтуванням "слуг" може прожити на 1800 грн», «1800 гривень в місяць. Вот і вся ваша візія. Щоб ви на такі гроші жили на пенсії», «Накопичувальна система не працює і це велика проблема», - наголошують коментатори.

Нагадаємо, в пенсіонерку "вселився" демон і нашептав їй розгромити овочевий ларьок: "Ні*уя ви мені не зробите"

Як повідомляв "Знай.ua", таксист побив бабусь і намагався "домовитися про мовчання": змусили просити вибачення

Знай.ua писав, озвіріла парочка атакувала лікаря прямо в лікарні, підлога і стіни червоні: "Залили перцівкою..."