З'явилася інформація про польських фермерів, які останнім часом сильно розчаровані, так як у них немає можливості експортувати зібрані яблука на схід.

Справа в тому, що в Росії діє продовольче ембарго, що стало для них важким ударом. Але і це ще не все, бо зараз триває конфлікт з Білоруссю.

Яблука, фото з Telegram-каналу "Чорний список"
Яблука, фото з Telegram-каналу "Чорний список"

Переробні підприємства в кінцевому підсумку користуються даною ситуацією, щоб диктувати ціни фермерам нижче тих, які вказані на вирощування і збір фруктів. Кілограм промислових яблук в закупівельному магазині йде вартістю 30 грошей, а ось десертних — 70. Залишається тільки експортувати фрукти в Єгипет. Це єдиний рятівний варіант.

Яблуко / фото: Pixabay
Яблуко / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Погодні умови вплинули на збір плодів. Його перенесли на цілих два тижні. Збір врожаю почнеться на тижні, в п'ятницю, 10 вересня 2021 року, бо поки в садах дуже багато води. Страхувальні субсидії відсутні. Робітники при збиранні врожаю вимагають не менше 200 злотих на день, а також безкоштовний транспорт. Водії не бажають працювати понаднормово.

А от українців більше немає, бо вони почали обирати легшу роботу.

Парша на яблуках, скріншот: YouTube
Парша на яблуках, скріншот: YouTube

Нагадаємо, кавуновий криза в Україні: аграрії віддають урожай за ціною оренди землі - 50 копійок за кг не рятують

Як повідомляв "Знай.ua", хліб всьому голова: де вирощують головну їжу України і чи вистачить її всім

Знай.ua писав, "Просто любов": фермер зробив серце стадом овець в пам'ять про рідну людину, кадри стали вірусними