У серпні ми досить активно розбирали різні ситуації, які можуть бути пов'язані з вашими улюбленими домашніми тваринами.

Ми пояснювали, чому ж котики можуть ходити повз лотка, а також як позбутися від їдкого запаху, і які аромати можуть бути неприємні путистикам. А зараз мова піде про те, чому ж кішкам набагато небезпечніше падати з другого поверху, ніж з дев'ятого.

дитина і коти, скріншот з відео
дитина і коти, скріншот з відео

Але ж все через те, що котики мають дві системи захисту від ударів при падінні. Одна з них відома кожному — це лапки. Вони пружинять і таким чином пом'якшують удар. Однак амортизатори ніяк не врятують тварин при падінні з дерева від переломів і болю. Тоді як стрибок з великої висоти змушує котів використовувати так званий "вовняний парашут". Це друга система безпеки, в ході якої використовується рефлекс.

Кіт, фото: скріншот з відео
Кіт, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тварини розставляють лапи в сторони і тим самим, при опорі повітря, зменшують швидкість падіння. Через це з великих поверхів шанс порятунку збільшується — час на зниження швидкості досить, ніж у випадку з маленькою висотою.

Падіння з підвіконь не дає котикам час на розворот і приземлення на лапи. Важливо берегти своїх домашніх тварин.

Кіт, фото: скріншот з відео
Кіт, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, українка поскаржилася на погане поводження з кішками в кафе: "Око не відкривається зовсім"

Як повідомляв "Знай.ua", кіт наслідив повз лотка - не біда: як позбутися від різкого запаху, дієві способи

Знай.ua писав, чому котики труться об килим і підлогу: кліщі, блохи і алергія - таємниці домашніх тварин