Україна на межі виходу з "зеленої" зони карантину: локдауни повертаються

Фахівці стверджують, що Україна знаходиться на межі виходу з "зеленої" зони карантину через погіршення ситуації з коронавірусом, яка спостерігається зараз. Вже кілька днів поспіль не виконується умова "зеленого" рівня епідемічної небезпеки-коефіцієнт виявлення нових випадків перевищив 4%. Так що, якщо така тенденція збережеться, регіони країни можуть знову поділити на зони.

Карантин в Україні, кадр з відео
Карантин в Україні, кадр з відео

Український рибалка витягнув з води дитину замість окуня, порятунок потрапив на відео: "Я не герой"

Киянин Річард Горда став лауреатом Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року" майже випадково – він просто пішов рибалити і врятував життя дитини. Про цей дивний випадок розповіли в ДСНС України. Того дня хлопчина заліз на крижину, і його віднесло від берега більш ніж 20 метрів. У цей момент його побачили рибалки, що сиділи на бережку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Скрін, відео YouTube рибалка
Скрін, відео YouTube рибалка

Тисячам пенсіонерів підвищать виплати від 3 до 6 000 гривень: хто потрапив у категорію пільговиків

Українцям, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, чи отримали інвалідність через цю трагічну подію, підвищили пенсії. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики України.

Скрін, відео YouTube пенсіонерка
Скрін, відео YouTube пенсіонерка

Українській гривні - 25 років: невідомі факти про головну валюту країни

Національною валютою України гривня стала 2 вересня 1996 року, замінивши купонокарбованці. Два тижні потому, 16 вересня, її визнали єдиним способом платежу в країні. Українська гривня посіла восьме місце в рейтингу найбільш недооцінених валют у світі. Згідно з даними британських економістів, курс гривні до долара США повинен становити 10,95 грн/$. Однак українські гроші займають не останню позицію, випереджаючи турецьку ліру, Азербайджанський манат і Російський рубль.

День народження гривні, фото із сайту Мінфіну 
День народження гривні, фото із сайту Мінфіну 

Немає грошей і дітей: в Україні масово закриваються школи, батьки б'ють на сполох

З'явилася інформація, що до 2027 року в Україні нібито планують провести так звану "оптимізацію" - передбачається, що вони повинні перетворитися на гімназії та ліцеї. У багатьох регіонах вже скасовують набори в 1-е і 10-е класи, а деякі навчальні заклади взагалі закриваються.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube