Експерти повідомляють, що в 2021 році в Україні на рідкість спостерігається поганий урожай картоплі.

Вони відзначають з повною впевненістю, що в магазини будуть везти навіть дуже дрібну картоплю, хоча раніше вона йшла тільки на корм худобі. Але, як повідомляється, урожай зовсім не зберігається - він гниє просто на полях, а зібрана — на прилавках.

Всьому виною затяжні дощі, що стали наслідком очікуваного дефіциту цієї рослини.

Вино з картоплі, фото: скріншот з відео
Вино з картоплі, фото: скріншот з відео

Однак зараз залишається тільки здогадуватися, якою ж буде ціна на картоплю, яка виросла дрібною. Десь 30 міліметрів в діаметрі. Але експерти все ж сподіваються на урожай з північних регіонів, де вже найближчим часом почнуть прибирати пізні сорти.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Молода картопля, скріншот: Youtube
Молода картопля, скріншот: Youtube

Раніше стало відомо, що в кінці 2020 року Україна імпортувала картоплю з Польщі, так як там спостерігалася більш низька ціна, хоча наші сховища були заповнені вітчизняною продукцією. Тоді експерти вважали, що минулорічного врожаю буде достатньо, щоб задовольнити внутрішній ринок, а ціна в квітні була меншою десь на 25%, ніж у 2020 році.

картопля / фото: Pixabay
картопля / фото: Pixabay

Нагадаємо, масло +79%, цукор +84%, газ +164%: у НБУ спрогнозували ціни на вересень

Як повідомляв Знай.ua, блискавка вбила 500 овець одним ударом, очевидці в жаху: кадри трагедії

Також Знай.ua писав, за нас все придумали: як у Туреччині та Єгипті годують туристів, щоб не витратити зайвого. Пиво, вино і газована вода - розбавлені водою; більше овочів і менше м'яса. Риба і хліб - заморожені.