Завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова розповіла про те, що ж чекає громадян вже в найближчі кілька місяців.

Наприклад, вона зізналася, що жовтень в 2021 році може стати навіть більш холодним, ніж листопад і грудень. Бо вже до другої половини другого місяця осені може випасти перший сніг.

Прогноз погоди, скріншот: Youtube
Прогноз погоди, скріншот: Youtube

Мартазінова додала, що в жовтні на майбутнє вже зафіксовані процеси передзим'я.

"У ньому може бути навіть холодніше, ніж потім в листопаді і грудні. В останні роки це проглядається. Так що в цьому році, якщо друга половина жовтня ознаменується негативними температурами, ми побачимо сніг з дощем, може утворитися сніговий покрив", – зазначила жінка.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Погода в Україні, фото з Telegram-каналу
Погода в Україні, фото з Telegram-каналу

Але ж раніше, за її словами, перехід до зими в Україні був досить плавним. І лише згодом ми спостерігали поступове похолодання і нульову температуру в грудні. Зараз жовтень холодний, а два наступні місяці — тепліше.

Так званий "розкид" в графіку кліматичної зими повідомляє, що вона може початися в кінці січня, а закінчитися вже до кінця лютого.

Погода в Україні, фото з pxhere
Погода в Україні, фото з pxhere

Нагадаємо, глобальне потепління вже впливає на рослини України - чи будемо збирати банани під Києвом

Як повідомляв Знай.ua, українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років

Також Знай.ua писав, вдарять морози і випаде перший сніг: в Україні очікується найхолодніша осінь