У Міністерстві соціальної політики вирішили детально розповісти про можливості програмного комплексу"соціальна громада". Дана інтегрована інформаційна система дозволять отримати призначення соціальної допомоги буквально за 20 хвилин.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

Соцдопомога під час карантину: кому, скільки та як її отримати? - скрін  YouTube
Соцдопомога під час карантину: кому, скільки та як її отримати? - скрін YouTube

За даними Міністерства соціальної політики до Програмного комплексу "Соціальна громада" вже підключено 1427 із 1439 територіальних громад (за винятком громад, створених на непідконтрольних територіях).

Завдяки програмному комплексу у громаді її мешканці можуть звернутися за отриманням більшості соціальних виплат, пільг, послуг за місцем свого проживання. Він забезпечує електронну взаємодію фронт-офісів, де ведеться прийом документів від населення в електронному вигляді, з бек-офісами у структурних підрозділах соцзахисту населення райдержадміністрацій, де приймаються рішення по призначенню послуг на основі цих документів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Зокрема, у Дніпрі, за словами заступника начальника Правобережного управління соцзахисту населення Людмили Форісь, отримання адмінпослуг соціального характеру скоротилося на цілий тиждень, оскільки більше не потрібно доставляти паперові документи з одного підрозділу в інший.

"Раніше, аби потрапити на прийом до фахівця, люди змушені були попередньо записуватися, а прийшовши сюди, подовгу сидіти під тими дверима в "живій" черзі… А зараз максимальний час перебування клієнта у Правобережному управлінні соціального захисту населення Дніпровської міської ради складає 20 хвилин. А призначення пільг відбувається протягом 2-3 хвилин", - зазначила Людмила Форісь.

За її словами, система "Соціальна громада" взаємодіє з електронною базою Пенсійного фонду та Державної податкової служби, отже "бачить" усі доходи заявника, необхідні для нарахування соціальних виплат. Тому громадянину не треба ходити до цих установ за довідками.

"Система також автоматично проводить верифікацію заявника і перевіряє, чи не оформлював він уже деінде державної допомоги. Заяви на всі види соціальних послуг оформлюються в електронному вигляді, а допомога призначається одразу, навіть якщо людина не має всіх довідок на руках. Їх можна донести пізніше", – каже Людмила Форісь.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, 21,6 мільйонів гривень для 555 співробітників: українці повернули за допомогою Мін'юсту затриману зарплату.

Як повідомляв Знай.uа, від 10 до 41 тисячі гривень: у Мінсоцполітики пояснили, як розподілять допомогу на дітей.

Знай.uа писав, українцям пропонують самим накопичити пенсію: як це працюватиме.