Незадовго до загальнонародного свята – Дня Незалежності України, представники АТ "Чернігівгаз" зробили для вісімдесятирічної мешканки села Количівка Чернігівського району "подарунок" - відрізали газову трубу від її будинку.

Як відомо, все своє життя Олександра Левчук працювала для села. Ніякої справи не цуралася, в основному працювала на фермі дояркою. Виростила і поховала двох дітей і чоловіка, який сорок років був прикутий до інвалідного візка. А ще вона виростила племінниці сина, який помер і нещодавно загинув.

Два роки тому жінка тимчасово відмовилася від послуг газовиків, бо пенсія не дозволяла оплатити комунальні послуги. Журналістам вона розповіла, що сподівається тільки на свого онука, які закінчить навчання і переїде до неї в село.

Олександра Левчук, фото з nezhatin

Місцеві жінки розповіли, як газовики приїхали вдень, і почали робити свою чорну справу - тракторним ковшем вирили траншею перед дворовою хвірткою, обрізали трубу і поїхали.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

І справа зовсім не в боргу, або в несплаті жінкою комунальних послуг. Аргументом такого вчинку стало те, що вона нібито два роки не платила гроші за... транспортування газу, але вона ним і не користувалася. Два роки тому інспектори від Чернігівгазу встановили на вентилі труби пломбу, так вона і залишилася там.

Пломба АТ Чернігівгаз на газовій трубі в будинок Олександри Левчук

"Чому за дурні закони, які пролонгували газові монополісти, люди повинні платити за невикористаний газ? От якби народні обранці думали і хворіли насправді інтересів своїх виборців, а не тільки на словах "дбали" перед виборами, то вони не придумували б таких знущальних законів", - написали в nezhatin.

Мешканка села Количівка та сусідка постраждалої літньої жінки залишила свої коментарі журналістам, які вирушили дізнатися подробиці даного випадку. Її дуже обурили дії місцевої влади, і вона мовчати не має наміру.

"Свого часу голова колгоспу Іван Скачок у кожен будинок, в яких проживали доярки, проклав газові труби і провів газ за колгоспні гроші, а тепер газовики приїжджають в село і так нахабно, без усякого сорому, ніби у себе вдома, роблять що хочуть. А де ж наша тутешня влада? Чи є вона взагалі? Як виживати бабі Шурі?"- сказала Тетяна Шевченко.

Тетяна Шевченко, фото з nezhatin

Нагадаємо, комунальні тарифи злетять до небес з осені: платіжки зростуть на 30-40 відсотків

Як повідомляв Знай.uа, принесла в банку 60 тисяч доларів: ПриватБанк не дозволив пенсіонерці відправити гроші в Росію

Також портал Знай.uа писав, що українцям відповіли хамством і огидним суржиком на прохання обслуговувати українською: "Я з Одеси"