Зовсім недавно ми розбирали ситуацію, коли котик може сходити повз лотка — як позбутися від їдкого запаху, і які аромати можуть бути не приємні домашнім тваринам.

Адже відомо, що у них нюх набагато гостріше, ніж у нас (в 14 разів сильніше). Для котів можуть бути огидними запах брудного котячого лотка, дезодоранти, освіжувачі повітря, цитрусові та інше.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

А тепер поговоримо на тему — чому коти все ж катаються по підлозі або навіть в пилу. Причини такої поведінки всього чотири. Наприклад, домашніх тварин може турбувати зуд, який, в свою чергу, може бути наслідком алергії на корм.

По-друге, це може відбуватися через лишай, кліщів і блішок. Котики можуть просто спробувати від них позбутися таким чином. Або ж найпоширеніші причини - вони просто люблять цей процес або ж позбавляються від линялої вовни. У третьому випадку - це відбувається, щоб залишити свій запах і позначити територію.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Або ж, сама остання з названих причин, відбувається свідомо. Якщо домашня тварина шерстить килим - воно робить це свідомо, приймаючи його за відповідне для линьки місце.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Нагадаємо, величезний пітон переполошив покупців, страшно підійти до полиці: "Еко френдлі магазин"

Як повідомляв "Знай.ua", які запахи змусять котів бігти стрімголов від господаря: прибирайте дезодоранти і рослини

Знай.ua писав, кіт наслідив повз лотка - не біда: як позбутися від різкого запаху, дієві способи