У Міністерстві соціальної політики України розповіли, що Кабінет Міністрів України прийняв рішення продовжити дію спеціальних нормативів при розрахунку субсидій для регіонів, які після 1 жовтня опиняться в "червоній" зоні.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

Збільшено соціальні норми для розрахунку субсидії на окремі види послуг, які були введені навесні минулого року, будуть збережені і в наступному опалювальному сезоні для жителів тих регіонів, які опиняться в "червоній зоні" карантину.

"Навесні 2020 року, коли країна закрилася на карантин, було збільшено на 50 відсотків нормативи на житлово-комунальні послуги, зокрема, на електроенергію, газ для приготування їжі, підігрів води, адже люди перебували вдома, відповідно, витрачали більше цих ресурсів, а їхні доходи при цьому знизилися", — зазначила ііністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За її словами, незважаючи на те, що зараз вся Україна знаходиться в "зеленій зоні", а доходи людей почали зростати, Уряд передбачив продовження дії цього компенсаторного заходу для тих регіонів, які з початком опалювального сезону опиняться в "червоній зоні" у випадку нової хвилі коронавірусу.

"Ми добре розуміємо, що епідемія коронавірусу не завершився, по всьому світу йдуть нові спалахи. І у випадку чергової хвилі жителі регіонів, які опиняться в "червоній зоні", автоматично отримають підтримку від держави у вигляді збільшення соціальних нормативів при наданні житлових субсидій", — підкреслила міністр.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, в Україні підвищать прожитковий мінімум і скоротять зарплати: 5041 гривня на людину.

Як повідомляв Знай.uа, у Києві жінка влаштувала "Велике прання" прямо на вулиці: зливала під ноги пішоходам.

Знай.uа писав, у Мін'юсті розповіли тонкощі отримання спадщини: заповіт не завжди грає роль.