Марина Лазебна, Міністр соціальної політики, дала інтервю в ефірі програми "Добрий вечір з Тетяною Гончаровою".

Більшість питань, звісно, стосувались соціального спрямування. Як відповідала Марина Лазебна – далі.

Українцям хочуть урізати розмір субсидій?

«Ніякого скорочення субсидій не буде. Нормативи не зменшуються, зроблене автоматичне перепризначення субсидій. Мінфін перевірив і виявив, що є дороговартісні покупки, депозитні рахунки. Але ж субсидія це про справедливість! Допомагати потрібно тим, хто не може самотужки сплатити за комунальні послуги. У літній період скільки ж субсидіантів, як і минулого періоду. До вересня людина може звертатись за перепризначенням субсидій. Тому проблем не бачу. Програма працює. Люди із низькими доходами мають бути захищені.»

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Хто може претендувати на субсидію?

«Наприклад, родина із двох пенсіонерів із невисокими пенсіями. Тому маємо завдання підвищувати пенсії. Субсидію вони отримуватимуть, але меншу.»

Нагальне питання із приводу перепризначення субсидій автоматично, поставили у телефонному дзвінку:

"Жінка має пенсію 1800 грн. їй не перепризначили субсидію, бо вона отримала у спадок півквартири. Це вважається не постійним доходом. Більше 10 років отримувала субсидію. Тепер не перепризначили."

Марина Лазебна відповіла, що випадки бувають різні. Їх усі враховували. Але питання в тому, що людина отримала дохід і показала його, як одноразовий. Вона каже, що це не перша подібна скарга. Тому, пообіцяла переглянути питання із одноразовими доходами.

Нагадаємо, Українські пенсіонери отримають доплати: кому і скільки обіцяють

Також, Знай.uа писав Від 2000 до 3854 гривень: у Мінсоцполітики анонсували підвищення пенсій на 45% для окремих категорій

Як раніше повідомляв Знай.uа У Мінсоцполітики вигадали, як повернути дітей з інтернатів у сім'ї: "Наша велика перемога"