Міністерство соціальної політики зможе виплачувати пенсіонерам, мінімальний страховий стаж яких не повинен бути меншим за 5 років. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна під час зустрічі з експертами Міжнародної організації праці.

Як розповіла Лазебна, мета Мінсоцполітики полягає в тому, щоб посилити мінімальні рівні соцзахисту людей похилого віку. Таким чином, Мінсоцполітики буде забезпечувати пенсіями:
- людям зі стажем від 5 років - фінансова допомога від держави на рівні прожиткового мінімуму. Крім того, міністерство планує запровадити правила універсальної індексації всіх пенсій.
- людям зі стажем від 15 років - тим, у кого повний страховий стаж, з коефіцієнтом заміщення пенсією заробітку, що не нижча за 40 %. Таким пенсіонерам держава буде надавати страхову пенсію з більш низьким заміщенням, але за універсальною формулою.
«Ми побачили повне розуміння і підтримку за запропонованими Урядом законопроектами у сфері реформування прожиткового мінімуму, встановлення точної дати і однакових правил індексації для всіх пенсійних виплат, планів щодо впровадження адресної допомоги літнім людям, які не мають необхідного стажу для пенсії», - розповіла Лазебна.

Нагадаємо, українські пенсіонери отримають доплату до пенсії у розмірі 400 гривень.
Також міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла про субсидії та підвищення пенсій.
Крім того, Мінсоцполітики оголосили підвищення пенсій для окремих категорій на 45%.