Погода 28 липня атакує Україну двома північними циклонами: діставайте парасольки

У середу, 28 липня, в Україні очікується спекотна погода, до +34 градусів, однак у більшості регіонів обіцяють грозові дощі, а саме: у Волинській, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Хмельницькій, Тернопільській та Житомирській областях.

Погода в Україні, фото з pxhere
Погода в Україні, фото з pxhere

У Мінсоцполітики розповіли, яку пенсію отримуватимуть українці без стажу

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що максимальні виплати отримають люди з повним стажем, а вже пенсія на рівні прожиткового мінімуму буде виплачуватися людям, які пропрацювали 5 років.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

"Держава повинна гарантувати людям з повним страховим стажем коефіцієнт заміщення пенсією заробітку не нижче 40%, людям зі стажем 15 років - страхову пенсію, можливо, з більш низьким заміщенням, але за загальною формулою, людям зі стажем від 5 років – допомога від держави для забезпечення принаймні прожиткового мінімуму", - сказала Лазебна.

Пенсіонери, фото: Знай.ua
Пенсіонери, фото: Знай.ua

Українські плавці пробилися у фінал на Олімпійських Іграх в Токіо, встановивши нові рекорди

Михайло Романчук і Сергій Фролов пробилися у фінал на Олімпіаді.

Зокрема, Сергій Фролов показав 7-й результат у кваліфікації, а 23-річний Романчук став переможцем кваліфікаційного запливу. Крім того, він встановив новий національний і Олімпійський рекорди на дистанції 800 метрів вільним стилем.

Михайло Романчук та Сергій Фролов, фото: OlympicUA
Михайло Романчук та Сергій Фролов, фото: OlympicUA

Пенсія 2600 і доплата в 500 гривень: у Мінсоцполітики анонсували нове підвищення під осінь

Марина Лазебна запропонувала включити пенсіонерів віку від 70 до 75 років. В програму адресної допомоги для літніх людей. Зробити це хочуть вже з 2022 року. Вона зазначила, що це ефективний інструмент для того, щоб знизити рівень бідності серед літніх, які не можуть забезпечувати себе за допомогою роботи.

Починаючи з 1 жовтня пенсіонери від 75 до 80 років отримуватимуть додаткові виплати в розмірі 400 гривень. І з того моменту, їх дохід на місяць становитиме не менше 2500 гривень. Таке розширення підвищило дохід близько одного мільйона пенсіонерів.

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

12 героїв поклали голови на Донбасі за свободу України: "Шансів на порятунок не було"

Сім років минуло відтоді, як у бою 27 липня 2014 року загинули дванадцять бійців 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар".

Зазначається, що трапилася трагедія в селищі Георгіївці Луганської області.

"Того дня українські військові встановили контроль над Георгіївкою та Лутугіним. Ці бої були одними з найжорстокіших і важливих. Луганськ перебував майже в оточенні наших сил. Бійці "Айдару" згадують, що по них тоді" працювали " фахівці. Місцевість була практично відкритою і шанси на порятунок були мінімальні", - пишуть автори повідомлення.

батальйон "Айдар", фото АрміяInform
батальйон "Айдар", фото АрміяInform