На початку осені ціни на базові продукти харчування знову зазнали змін, що стало темою для обговорення серед багатьох українців. Згідно з даними порталу "Мінфін", вартість таких продуктів, як гречка, соняшникова олія та хліб, продовжує коливатися.

Гречка

Ціни на гречку за останній місяць трохи зросли. На початку вересня середня вартість гречки складає 28,57 грн/кг, тоді як найдорожча пропозиція була зафіксована у "МегаМаркеті" — 34,30 грн/кг. Водночас у мережі "Ашан" цей продукт можна знайти за 24,90 грн/кг.

Гречка, фото: Знай.ua
Гречка, фото: Знай.ua

Соняшникова олія

Ціна на соняшникову олію також змінилася. Олія "Олейна" рафінована тепер коштує 60,15 грн за 850 мл, що більше ніж минулого місяця (58,14 грн). Також "Щедрий Дар" подорожчала з 60,08 грн до 61,03 грн за ту саму кількість.

Олія соняшникова, фото: Знай.ua
Олія соняшникова, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Цукор

Вартість цукру залишилася майже незмінною, утримуючись на рівні 36,52 грн/кг. Найдешевший варіант можна знайти в "Новус" за 34,89 грн/кг, а найдорожчий — у "МегаМаркеті", де цінник сягає 41,40 грн/кг.

Хліб

Щодо хліба, ціна на пшеничний хліб (нарізка) залишилася стабільною — 34,45 грн за 650 грамів. Проте хліб марки "Цар" подорожчав: його нова ціна становить 33,81 грн за 600 грамів, що більше ніж у попередньому місяці (30,41 грн).

Цінові зміни традиційно супроводжують новий сезон, і осінь 2024 року не стала винятком.

Нагадаємо, готуйтесь до збільшення витрат на їжу: продукти восени шокують цінами

Раніше ми розповідали, що супермаркети змінили цінники на молочних товарах: що подорожчало

Також, витрати на їжу стануть непосильними: ціни зростатимуть прискореними темпами