Витрати українців на продукти харчування збільшаться до кінця 2024 року. Якщо на початку року споживча інфляція була досить низькою, то останніми місяцями вона прискорилася. Про це йдеться у прогнозі Нацбанку.

Регулятор прогнозує, що протягом наступних місяців не варто сподіватися зниження цін. Навпаки, треба готуватися, що товари дорожчатимуть швидшими темпами, адже до кінця року інфляція становитиме 8,5%.

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube
Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

"За прогнозом НБУ, у наступні місяці інфляція помірно пришвидшиться й наприкінці року становитиме 8,5%. Важливо, що громадяни згідно з опитуваннями також очікують помірного зростання цін", - йдеться у повідомленні.

Вже 2025 року очікується уповільнення темпів зростання цін до 6,6%, а 2026 року показник має знизитися до 5%.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Наголошується, що Національний банк вживатиме заходів, які допоможуть обмежити коливання валютного курсу та забезпечать курсову стійкість. Також у планах регулятора забезпечити такий рівень ставок за гривневими депозитами, що захистить заощадження населення від інфляційного знецінення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, економити на їжі будемо старанніше: в Україні прогнозують новий стрибок цін на продукти.

Також наш портал інформував, м'ясо та молочні продукти перетворюються на розкіш: ціни зростають лякаючими темпами.

Крім того, ми писали, тенденцію до подорожчання: ціни на популярні крупи повільно, але впевнено повзуть вгору.