Українські супермаркети вкотре скоригували ціни на молочні продукти. Кефір, кисломолочний сир та вершки обійдуться покупцям дорожче. Про це свідчать дані моніторингу, які опубліковані на порталі "Мінфін".

Споживча інфляція в Україні прискорилася, і це можна помітити за цінами на більшість продукції супермаркетів. Зокрема подорожчали деякі популярні молочні товари.

Молочні продукти. Фото: скрін youtube
Молочні продукти. Фото: скрін youtube

Ціни на кефір

Середня вартість кефіру "Селянський 2,5%" збільшилася майже на 3 гривні – з 45,47 до 48,40 гривні за 950 мл. Найнижчий цінник на продукт у мережі Auchan – 44,90 гривні, а найдорожче у Novus – 51,99 гривні.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Ціни на сир

Кисломолочний сир "Простонаше 9%" у середньому виріс у вартості більш ніж на 5 гривень – до 80,79 гривні за 300 грамів. При цьому у деяких супермаркетах продукт продається і по 85 гривень за такий самий обсяг.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Ціни на вершки

Вершки "Простонаше 10%" подорожчали в середньому трохи більше ніж на гривню та продаються по 27,48 гривні за 200 мл. Це рекордна середньомісячна ціна на цей популярний продукт.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна сильно заощадити: де дешевше купувати гречку, макарони та соняшникову олію.

Також наш портал інформував, коли краще запасатися картоплею на зиму: експерт спрогнозував період найнижчих цін.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бутерброд з олією зможуть дозволити собі одиниці: звірячі ціни змушують українців шукати дешевші альтернативи.