Відповідно до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", мобілізовані громадяни, крім державного забезпечення військовою формою та амуніцією, можуть розраховувати на одноразові грошові виплати від міст, у яких вони проживають або зареєстровані.

Проте не всі міста України однаково оцінюють внесок своїх військовослужбовців. Наприклад, Київ виплачує своїм мобілізованим мешканцям одноразову допомогу у розмірі 30 тисяч гривень. В Одесі ця сума становить 20 тисяч гривень, а в Богодухівській громаді Харківської області – 50 тисяч гривень, і це стосується навіть внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в громаді.

Мобілізовані. Фото: youtube
Мобілізовані. Фото: youtube

Цікаво, що Івано-Франківськ диференціює виплати залежно від умов служби: 50 тисяч гривень для тих, хто воює на передовій, і 20 тисяч гривень для тих, хто виконує обов’язки далі від лінії фронту. Чернігівські мобілізовані отримують 15 тисяч гривень, а Тернопіль виплачує 10 тисяч гривень тим, хто бере безпосередню участь у бойових діях.

Водночас, жителі багатьох інших міст та областей не мають права на такі одноразові виплати.

Популярні новини зараз
Кому з пенсіонерів виплатять щонайменше 8000 грн Пенсіонерам збільшать виплати майже на 900 гривень Українців закликали виходити на пенсію пізніше – сил вистачить "Скрутити кордон у трубочку...": відомий астролог назвав, коли Україна почне "ламати" окупантів
Показати ще

Крім одноразових виплат, українські військові можуть розраховувати на додаткові грошові заохочення за виконання особливих завдань. Наприклад, учасники бойових дій на лінії розмежування та на тимчасово окупованих територіях можуть отримувати до 100 тисяч гривень, а військові, які обіймають керівні або інструкторсько-викладацькі посади у навчальних військових частинах, отримують доплати до 15 тисяч гривень.

Нагадаємо, українцям платитимуть нові пенсії: хто найбільше відчує наслідки пенсійної реформи

Раніше ми розповідали, про близько 11 тисяч гривень на три місяці: українцям допоможуть вижити

Також, по 2500 гривень на дитину: до 1 листопада можна подати заявку на допомогу