Деякі вразливі категорії українців можуть отримати матеріальну підтримку, яка буде виплачуватися протягом трьох місяців. Про це повідомляється в Telegram-каналі УВКБ ООН.

Реєстрація на отримання фінансової допомоги доступна деяким категоріям громадян у Черкаській області. У рамках дії програми розмір виплат буде однаковим для кожного претендента – близько 11 тисяч гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Суму виплат розраховано на основі мінімального споживчого кошика в Україні. 2024 року це 3600 гривень на одну особу. Виплата коштів передбачена на три місяці.

Подати заявку на допомогу можуть внутрішньо переміщені особи, а також ті, хто повернувся на своє місце проживання, в тому числі з-за кордону.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Пріоритет у виплатах матимуть такі категорії:

  • самотні батьки – батько чи мати з дітьми до 18 років;
  • особи, які піклуються про літніх членів сім'ї – від 55 років;
  • домогосподарства, що складаються з одиноких людей похилого віку, яким за 55 років;
  • домогосподарства, у яких є особи з інвалідністю або тяжкими хронічними захворюваннями.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Як оформити виплати

Подати заявку на фінансову допомогу можуть особи, які раніше не отримували виплати від інших міжнародних організацій. Також важливо, щоб дохід на кожного члена сім'ї не перевищував 5,4 тисячі гривень.

З 2 вересня 2024 року пункт збору даних на фінансову допомогу у Черкасах працюватиме за новою адресою: м. Черкаси, вул. Благовісна, 227.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, українцям з невеликим доходом допоможуть з оплатою комунальних рахунків.

Також наш портал інформував, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, разом з пенсією "капне" кругленька сума: виплатять одноразову грошову допомогу до кінця літа.