Цього тижня ціни на дині в Україні несподівано стрибнули вгору. На прилавках магазинів та ринків вартість цієї популярної літньої смакоти зросла в середньому на 44%. Причиною такого стрімкого подорожчання стало скорочення пропозиції динь через посушливу погоду, яка значно ускладнила врожайний сезон для фермерів.

За словами експертів, сезон реалізації динь в Україні наближається до завершення, що також позначилося на цінах. В умовах обмеженої пропозиції баштанних продуктів продавці користуються можливістю підвищити вартість. Якщо ще нещодавно дині можна було придбати за значно нижчою ціною, то тепер покупцям доведеться розщедритися на 15-25 гривень за кілограм.

Диня, фото: pixabay.com
Диня, фото: pixabay.com

Окрім природних умов, важливим фактором є також підвищена торгова активність, оскільки багато українців хочуть встигнути насолодитися динями до кінця сезону. Фермери зізнаються, що цьогорічний врожай був не таким багатим через несприятливі кліматичні умови, тому ціни залишатимуться високими до кінця сезону.

Цікаво, що навіть із цим підвищенням дині все ще коштують на 20% дешевше, ніж у аналогічний період минулого року. Проте для багатьох споживачів нинішні ціни вже здаються занадто високими, і така ситуація викликає невдоволення.

Популярні новини зараз
Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Життя ухилянтів перетворять на пекло: як покарають тих, хто проігнорує штрафи від ТЦК В Україну примчать дощі та теплий вітер: прогноз погоди на вихідні Воздвиження 14 вересня: що заборонено їсти, чому не можна йти в ліс і кого треба почастувати пивом
Показати ще

Фахівці прогнозують, що ціни на дині можуть і далі зростати, поки пропозиція на ринку зменшуватиметься. Для тих, хто не встиг насолодитися цими фруктами цього сезону, стара ціна тепер здається недосяжною мрією.

Нагадаємо, за кіло просять три сотні гривень: супермаркети оновили цінники на яловичину та свиняче сало

Раніше ми розповідали, що бутерброд з маслом зможуть дозволити собі одиниці: звірячі ціни змушують українців шукати дешевші альтернативи

Також, нові ціни на бекон, сало та буженину: скільки коштує влаштувати свято живота