Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є одразу кілька важливих новин. Справа в тому, що в останні дні літа 2024 року великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на різні види яловичини, а також на свиняче сало.

Серед усіх видів м'яса багато покупців віддають перевагу саме яловичині. Справа в тому, що вона більш корисна, тому що містить багато білка, а також багата на залізо і вітаміни групи В. Однак і вартість її зазвичай на порядок вище, ніж, наприклад, свинини і особливо - курятини.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Мясні продукти. Фото: скрін youtube
Мясні продукти. Фото: скрін youtube

Вартість яловичини

Зокрема, яловичина гуляш порівняно з минулим місяцем зросла у ціні з 291,05 грн/кг до 294,65 грн/кг. До того ж у різних супермаркетах вартість може бути ще вищою. Якщо в Ашані вона продається по 245,90 грн/кг, то в МегаМаркет доведеться віддати 339,00 грн/кг. А ось ребра не змінилися в ціні – 168,95 грн./кг. Ашан пропонує їх за 152,90 грн/кг, а МегаМаркет – 185,00 грн/кг.

Популярні новини зараз
Воздвиження 14 вересня: що заборонено їсти, чому не можна йти в ліс і кого треба почастувати пивом Економіст закликав готуватися до нових цін на їжу: які продукти будуть дорожчати Скільки доведеться платити за газ з 1 жовтня: тарифна сітка від постачальників Місячна економія 450 грн: хто з українців з 1 жовтня платитиме за світло вдвічі менше
Показати ще

Ціни на яловичину, скріншот: Minfin
Ціни на яловичину, скріншот: Minfin

Вартість сала

Ще одним дуже корисним продуктом є домашнє сало. Українцям рекомендують вживати його щодня хоча б розміром із сірникову коробку. Зазначимо, що його вартість залишилася на рівні попереднього місяця – 234,00 грн/кг. При цьому в МегаМаркеті воно продається по 189,00 грн/кг, а в Новус – 279,00 грн/кг.

Ціни на сало, скріншот: Minfin
Ціни на сало, скріншот: Minfin

Нагадаємо, по 50 грн за кіло: популярний салатний овоч стане недосяжним для багатьох українців — таких цін не було сім років.

Раніше повідомлялося, популярна крупа рекордно подорожчає: чи варто чекати на дефіцит.

Також, коли краще запасатися картоплею на зиму: експерт спрогнозував період найнижчих цін.