Вершкове масло — продукт, без якого важко уявити щоденний раціон багатьох українських родин, стрімко дорожчає. У серпні ціна на цей важливий продукт почала помітно зростати, і якщо тенденція продовжиться, масло може стати преміальним продуктом, доступним не кожному.

За перші два тижні серпня вершкове масло подорожчало майже на 5%. Зростання вартості спостерігається у продукції найбільш популярних українських брендів. Наприклад, масло «Селянське» жирністю 72,5% зросло в ціні на понад 2 гривні за стандартну 200-грамову упаковку. Якщо в липні така упаковка коштувала 70,67 грн, то в серпні середня ціна піднялася до 72,75 грн. У популярних супермаркетах ціни змінилися наступним чином: у Auchan — з 69,14 грн до 70,40 грн, у Metro — з 69,12 грн до 71,66 грн, у Megamarket — з 73,73 грн до 76,20 грн.

вершкове масло, фото: reaction.org
вершкове масло, фото: reaction.org

Але навіть такі показники зростання поступаються маслу «Яготинське», яке подорожчало ще більше. Ціна за 200 грамів цього масла жирністю 73% піднялася на 3 гривні. Якщо в липні упаковка коштувала 80,10 грн, то тепер за неї доведеться заплатити 83,10 грн або навіть більше. У супермаркетах Auchan та Novus ціни на масло «Яготинське» зросли відповідно з 79,90 грн до 82,30 грн та з 80,30 грн до 83,89 грн.

Експерти прогнозують, що здорожчання вершкового масла продовжуватиметься і восени. Це може змусити українців зменшити споживання цього продукту або шукати більш доступні альтернативи, такі як маргарин.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації
Показати ще

Нагадаємо, Продають майже за безцінь: ціни на сезонні фрукти впали нижче собівартості

Раніше ми розповідали, що супермаркети оновили ціни на сметану, молоко та сир

Також, ціни на продукти в Україні та світі знижуються: що вже стало дешевше