Мешканці багатоквартирних будинків у Чернігові скоро можуть відчути на собі значне підвищення тарифів на утримання своїх будинків.

Плановане зростання становить 40% і зачепить клієнтів кількох комунальних підприємств міста, зокрема КП «Деснянське», КП «Новозаводське», ЖЕК-13 та ЖЕК-10.

За словами Віктора Прігари, керівника КП «Деснянське», поточні тарифи на утримання будинків у Чернігові залишаються незмінними з 2021 року. Однак стрімке підвищення витрат на утримання і обслуговування будинків, зокрема на енергоресурси, змусило комунальників переглянути ставки оплати.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Наразі підвищення тарифів є частиною більшого тренду подорожчання комунальних послуг по всій країні.

Популярні новини зараз
Життя ухилянтів перетворять на пекло: як покарають тих, хто проігнорує штрафи від ТЦК В Україну примчать дощі та теплий вітер: прогноз погоди на вихідні Із цим жити непросто, але вони справляються: чого боїться кожен знак Зодіаку до втрати пульсу Українцям встановили обмеження: не вдасться перевезти через кордон
Показати ще

За останні два роки значно зросли витрати на матеріали, роботу персоналу та енергоресурси. Відповідно, для забезпечення належного утримання багатоквартирних будинків комунальні підприємства змушені коригувати тарифи. Ускладнює ситуацію і те, що ціни на енергоносії постійно змінюються, що додає додаткового тиску на утримання будинків.

Очевидно, що підвищення тарифів є неминучим кроком, аби міські підприємства могли забезпечити якісні послуги з утримання будинків. Проте для багатьох чернігівців це стане ще однією фінансовою перепоною в умовах постійного зростання цін на всі види послуг.

Нагадаємо, що українцям дадуть гроші на оплату газу та електроенергії у зимовий період

Раніше ми розповідали про комунальні тарифи з вересня: які зміни очікують українців

Також, осінні платіжки за світло: хто заплатить за спецтарифом