Восени в Україні не передбачається підвищення тарифу на електричну енергію для населення. Для більшості діятиме єдиний тариф – 4,32 гривні за кВт/год.

Втім, суми у платіжках за світло можуть збільшитися, зокрема через те, що восени світловий день стає коротшим і рівень споживання підвищується.

Електроприлади. Фото: скрін youtube
Електроприлади. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що згідно з рішенням Кабінету міністрів, єдиний тариф на електроенергію 4,32 гривні за кВт/год діятиме до кінця опалювального сезону – 30 квітня 2025 року. Чи буде надалі підвищення ціни - поки невідомо, але така ймовірність не виключається.

Хто може платити за світло менше

Крім основного тарифу, для українців доступні й "альтернативні". Наприклад, з 23:00 до 7:00 вартість електроенергії становить 2,16 гривні за кВт/год для тих, у кого встановлено двозонний лічильник. Це дозволяє суттєво заощаджувати, якщо хоча б частково перенести споживання на ніч.

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Мобілізованим оголосили важливе нововведення
Показати ще

Рахунки за світло. Фото: скрін youtube
Рахунки за світло. Фото: скрін youtube

З 1 жовтня по 30 квітня діятиме спеціальний тариф для споживачів, будинки та квартири яких обладнано електроопаленням.

Так, якщо місячне споживання у таких домогосподарствах буде до 2000 кВт/год, то платити доведеться за пільговим тарифом – 2,64 гривні за кВт. Однак якщо споживання буде вищим за 2000 кВт/год, то платити доведеться за повним тарифом - 4,32 гривні за кВт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка стане ще дорожчою: у якому платіжці значно збільшаться суми.

Також наш портал інформував, подужати комуналку буде непросто: скільки доведеться платити за газ та світло до кінця 2024 року.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, матеріальна допомога на опалювальний сезон: хто може отримати 10 800 грн на оплату комунальних.