Українці можуть одержати матеріальну допомогу на оплату комунальних послуг у зимові місяці. Про це інформує БФ "Карітас Полтава" на офіційній сторінці у facebook.

Нова програма підтримки спрямована на внутрішньо переміщених осіб, які мешкають у Полтавській області, а також місцевих жителів, житло яких постраждало внаслідок повномасштабної війни.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

На опалювальний сезон можна отримати безкоштовне тверде паливо, так і гроші для оплати комуналки.

"Карітас Полтава за підтримки CRS розпочинає проєкт надання фінансової допомоги ВПО або місцевим жителям, житло яких постраждало від російського вторгнення в Полтавській області, на придбання твердого палива (дрова, вугілля, брикети) та на оплату комунальних послуг (газ, електроенергія) у зимовий період", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн Українцям дарують зарядні станції за сплату комуналки: нова акція від YASNО Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Допомога доступна особам, які потрапляють хоча б під один із критеріїв уразливості:

  • самотні пенсіонери віком 60+;
  • особи з тяжкими захворюваннями, інвалідністю 1 чи 2 групи;
  • багатодітні сім'ї;
  • самотні матері чи батьки з неповнолітньою дитиною;
  • вагітні жінки та матері з дітьми до 3 років.

Допомога надається лише за умови, що домогосподарство не отримувало аналогічної підтримки від інших організацій. При цьому дохід на кожного члена сім'ї не повинен перевищувати 6200 гривень.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, українцям з невеликим доходом допоможуть з оплатою комунальних рахунків.

Також наш портал інформував, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, разом з пенсією "капне" кругленька сума: виплатять одноразову грошову допомогу до кінця літа.