Картопля – один із основних продуктів на столі багатьох українців. За прогнозами Ігоря Шкурка, директора ПРАТ НВО «Чернігівеліткартопля», у вересні оптова ціна на картоплю може піднятися до 20 гривень за кілограм. Розповідаємо, як це вплине на споживачів, і чи варто вже зараз робити запаси цього стратегічного продукту?

На сьогодні середньоранні сорти картоплі, які можуть довго зберігатися, коштують близько 12 гривень за кілограм. Це стосується тієї продукції, яка вже зібрана і готова до зберігання. Проте з наближенням осені, коли почнеться масове копання урожаю, ціна може трохи знизитися. Такий тренд спостерігається щороку: люди масово продають свою картоплю, аби отримати гроші на інші потреби, що на деякий час може вплинути на зниження цін.

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Попри тимчасове зниження цін, у подальшому вартість картоплі може значно зрости. Ігор Шкурко прогнозує, що оптова ціна може досягти 20 гривень за кілограм. Це пов’язано з тим, що середньостиглі та пізні сорти, які будуть закладені на зберігання, коштуватимуть дорожче. Водночас, у роздрібних мережах та супермаркетах, ціна може піднятися ще більше і сягнути до 35 гривень за кілограм.

Для багатьох українців картопля є важливим продуктом, і значне подорожчання може стати відчутним ударом по бюджету. Враховуючи прогнози щодо зростання цін, можна задуматися про закупівлю картоплі вже зараз. Проте варто враховувати, що не кожна картопля підходить для тривалого зберігання. Якщо ви вирішили зробити запаси, обирайте середньоранні та пізні сорти, які добре зберігаються.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд Дочка Олі Фреймут в Америці показала, що вона далеко не янгол: на відміну від мами любить роздягатися Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Нагадаємо, Ціни зростуть на 10-15%: виживати стане ще складніше та дорожче

Раніше ми розповідали, що Ціни на популярні крупи знову "скаженіють": що подорожчало найбільше

Також, Стратегічний овоч стрімко дешевшає: чи вигідно зараз робити запаси