Ціни на овочі завжди були темою для обговорень серед українців, особливо коли мова йде про базові продукти харчування. Одним із таких є цибуля — незамінний інгредієнт багатьох страв. Цього року ціни на цей овоч приємно здивували покупців, адже вони значно знизилися порівняно з минулим роком.

За даними, наданими ТСН, на сьогоднішній день цибуля коштує на 12% дешевше, ніж у серпні 2023 року. Якщо минулого року ціни на цей овоч зростали через різні фактори, включаючи погані врожаї та підвищений попит, то зараз ситуація кардинально змінилася. Фермери готові продавати цибулю за ціною від 7 до 13 гривень за кілограм, що є значно нижчим за торішній рівень.

Цибуля, скріншот: YouTube
Цибуля, скріншот: YouTube

Проте, попри доступність цін, попит на цибулю залишається помірним. Багато українців ще не поспішають купувати овочі великими партіями, сподіваючись, що ціни залишаться низькими протягом тривалого часу. Однак експерти ринку попереджають, що такі очікування можуть бути помилковими.

Справа в тому, що поточна цінова ситуація обумовлена великим обсягом некондиційного товару, який фермери намагаються реалізувати якнайшвидше. Як тільки ці запаси будуть вичерпані, що може статися вже на початку осені, ціни на цибулю можуть почати зростати. Це звичний сценарій, коли зниження пропозиції на ринку автоматично призводить до подорожчання продукту.

Популярні новини зараз
Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Отже, якщо ви планували запастися цибулею на зиму, зараз може бути найкращий момент для цього. Нинішні ціни навряд чи протримаються довго, і ближче до осені ми можемо побачити зростання вартості цього овоча.

Нагадаємо, Продавці переписали ціни на огірки, помідори та перець: що подешевшало

Раніше ми розповідали, що На одній "палочці" 20 грн навару: великі супермаркети оновили ціни на ковбасу та твердий сир

Також, Сезон закруток вдарить по гаманцю: що найвигідніше заготовляти на зиму