Вже у вересні ціни на товари в Україні можуть збільшитись на 10-15%. Таким прогнозом поділився головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень та кандидат економічних наук Іван Ус в ефірі "Громадського радіо".

За оцінками Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, очікування підприємств на наступні місяці 2024 року суттєво знизилися. Зокрема, такі показники пов'язані із суворими відключеннями світла, які запроваджувалися в Україні у липні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Іван Ус вважає, що ціни в українських магазинах може вплинути теоретичне підвищення податків. Вже у вересні товари можуть подорожчати приблизно на 10–15%.

"У вересні ціни на товари можуть частково вирости, але не критично, на 10-15%. За час повномасштабного вторгнення податки не збільшувались. Зараз потрібно бути готовими до такого кроку", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
"Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що у Верховній Раді планують підвищити ПДВ та податки для АЗС. Крім того, можуть збільшити військовий збір. Такий крок необхідний для того, щоб залучити до бюджету додаткові кошти, у тому числі для видатків на оборону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у магазини йде осіннє подорожчання: ціни на продукти стануть більш непідйомними.

Також наш портал інформував, тенденція до подорожчання: ціни на популярні крупи повільно, але впевнено повзуть нагору.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, курцям приготували нові обмеження: які популярні товари зникнуть із полиць уже у вересні.