Кожен місяць українці стикаються з двома окремими рахунками за газ: один за саме "блакитне паливо", інший — за його доставку. Але є категорії споживачів, які можуть зекономити та взагалі не оплачувати доставку газу.

Право не оплачувати послугу доставки газу можуть мати ті українці, які фактично не користуються газом, але мають підключення до газової мережі. Якщо у вас вдома встановлені газові труби, але ви не використовуєте газ для обігріву чи приготування їжі, ви все одно отримуєте платіжки за доставку. Щоб не платити за цю послугу, потрібно офіційно відмовитися від неї.

Доставка газу, скріншот: YouTube
Доставка газу, скріншот: YouTube

Процес відмови від оплати за доставку газу включає кілька кроків:

Зверніться до обл чи міськгазу. Спочатку необхідно зв'язатися з вашим постачальником газу та оформити акт про припинення постачання газу. Цей документ підтвердить, що ви більше не використовуєте газ.

Популярні новини зараз
Вистачить на ситу старість: яку пенсію нарахують мобілізованим українцям До 3400 гривень: українців будуть оштрафувати за електролічильники В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення "Газмережі" попередили про новий спосіб оплати: стосується кожного споживача
Показати ще

Розірвіть договір з оператором ГРМ. Після отримання акту потрібно звернутися до оператора газорозподільної мережі (ГРМ), щоб розірвати договір на доставку газу.

Скарга в разі відмови. Якщо постачальник відмовляється припинити надання послуг, не бійтеся діяти далі. У такому випадку необхідно написати скаргу до Національної комісії, яка регулює енергетичні та комунальні послуги.

Якщо ви не готові повністю відмовитися від газопостачання, але хочете знизити витрати, є варіанти. Наприклад, ви можете сплачувати мінімальну вартість за доставку газу, якщо протягом певного періоду не користуєтеся ним. Це дозволяє зберегти підключення до мережі та уникнути великих рахунків під час перерви у використанні.

Нагадаємо, Українці отримали можливість "урізати" суми у платіжках: що зробити для 50% знижки

Раніше ми розповідали, що Тарифи на тепло перерахували, але не для всіх: яка новина хороша

Також, Скільки заплатимо за воду з вересня: як зріс тариф