З 1 вересня 2024 року мешканці Виноградівської громади в Закарпатській області зіткнуться з підвищенням тарифів на комунальні послуги. Рішення про зміну вартості було прийняте на засіданні виконавчого комітету Виноградівської міської ради.
Воно стосується послуг централізованого водопостачання та водовідведення, і тарифи тепер будуть такими:

Тарифи на комуналку, субсидії / фото: ЦКС
Тарифи на комуналку, субсидії / фото: ЦКС

  • Централізоване водопостачання — 28 грн за кубічний метр, враховуючи ПДВ.
  • Централізоване водовідведення — 29,80 грн за кубічний метр, враховуючи ПДВ.

У рішенні зазначено, що кориговані тарифи набувають чинності з 1 вересня 2024 року. Причиною підвищення стало зростання витрат на обслуговування інфраструктури, необхідність покриття збитків підприємств та забезпечення стабільного водопостачання і водовідведення.

Подібні рішення зазвичай приймаються через зміни в економічних умовах, що включають підвищення цін на електроенергію, паливо, матеріали, а також через інфляційні процеси.

Тарифи на воду / фото: скріншот Youtube
Тарифи на воду / фото: скріншот Youtube

Це означає, що мешканцям Виноградівської громади доведеться враховувати нові тарифи у своїх витратах і підготуватися до зростання комунальних платежів у наступному місяці.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Також важливо розуміти, що нові тарифи є результатом коригування, а не встановлення нових базових цін, тобто вони враховують підвищення витрат, які виникли в процесі надання послуг.

Нагадаємо, тарифи на тепло, газ та воду зібралися "переписати": коли українцям чекати на нові платіжки

Раніше ми писали про те, що платіжка за холодну воду зміниться: кому готувати більше грошей

Крім того, Знай.ua повідомляв, зайвий раз посуд не помиєш: для деяких українців може зрости тариф на воду