У вівторок, 13 серпня, Львівська міська рада ухвалила рішення щодо нових тарифів на тепло, вироблене з використанням альтернативних джерел енергії, для чотирьох міських підприємств.

Це пов'язано з тим, що деякі котельні встановили теплові насоси, які зможуть виробляти тепло без газу, і це вимагає перерахунку тарифів.

Але не хвилюйтеся, для мешканців Львова жодних змін у вартості тепла та гарячої води не буде. Директор "Львівтеплоенерго" Олександр Одинець запевнив, що через діючий в Україні мораторій на підвищення тарифів для населення під час воєнного стану ціни залишаться на колишньому рівні.

опалення
опалення

Ці нові тарифи стосуються лише котелень, де встановили теплові насоси, і вони необхідні внутрішніх розрахунків між підприємствами. Зміни торкнулися не лише "Львівтеплоенерго", а й ТОВ "Веттепло", ТОВ "Рівне Тепло Транс Сервіс" та ТОВ "Теплоінвестсервіс".

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Для населення встановлено тариф 1759,71 грн. за 1 Гкал, а для бюджетних установ – 3041,68 грн. Інші три підприємства застосовуватимуть тарифи 2289,29 грн. за 1 Гкал для населення та 3726,51 грн. для бюджетних установ. Проте, на період воєнного стану та ще півроку після його завершення, для населення діятиме знижений тариф – 1673,12 грн за 1 Гкал.

Комунальники, фото: Київтеплоенерго
Комунальники, фото: Київтеплоенерго

Важливо, що ці зміни не вплинуть на ваші рахунки за тепло, вони потрібні для того, щоб підприємства могли правильно розраховувати вартість тепла на найближчі роки. Це рішення ухвалювалося у контексті дотримання вимог постанови Кабміну України.

До речі, нещодавно у Львові також трохи підвищили платню за вивіз сміття, в середньому на 15-35 грн. залежно від площі квартири.

Нагадаємо, опалення взимку може не бути: киянам дали тривожний прогноз

Раніше ми писали про те, що держоргани теж потрапили в борги: з кого почнуть стягувати мільйони за оренду

Крім того, Знай.ua повідомляв, платіжка за холодну воду зміниться: кому готувати більше грошей