Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що суми у платіжках за електрику можна значно зменшити. Важливо знати, як правильно це зробити.

Про це стало відомо завдяки нагадуванням від консультаційного центру "ГазПравда".

Дані лічильника світла, скріншот: ДТЕК
Дані лічильника світла, скріншот: ДТЕК

За словами експертів, з 1 червня в Україні зріс тариф на електроенергію – тепер українці платять замість 2,64 гривні за кіловат/годину – 4,32 гривні. Однак є можливість платити вдвічі менше.

Зробити це можна, встановивши двозонний лічильник. Встановити такий лічильник може будь-який споживач — для цього його потрібно придбати, звернутися до постачальника електроенергії та перейти на новий тариф.

Популярні новини зараз
"Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Лічильник світла, скріншот: Facebook
Лічильник світла, скріншот: Facebook

Такий лічильник дозволяє платити за двома тарифами — звичайним і вдвічі меншим. За звичайним тарифом плата нараховується за споживання електроенергії з 7:00 до 23:00, у нічний час діючий тариф ділять на два. Тобто замість звичайних 4,32 грн. за кВт*год, враховуючи 50% знижку, можна платити 2,16 грн. за кВт*год.

Підключення нічного тарифу безкоштовне, проте за сам лічильник доведеться заплатити зі своєї кишені — коштуватиме вона від 1,6 до 2,4 тисяч гривень на місяць. Однак його вартість окупиться вже за кілька місяців, оскільки за місяць можна заощадити приблизно 460 гривень.

Нагадаємо, кіло ковбаски по 915 грн: супермаркети "вкололи" цінами на варенку, твердий сир та сосиски.

Раніше повідомлялося, дорожчають макарони, крупи та хліб: як змінилися цінники у супермаркетах.

Також, консервація на зиму може розорити: коли дешевше запасатися овочами.