З наближенням холодів для багатьох українських родин постає питання економії на опаленні. Є гарна новина для тих, хто використовує електроопалювальні установки: у опалювальний період побутові споживачі матимуть змогу отримати 50% знижку на оплату електроенергії.

Пільги надаються господарствам, де електроопалювальне обладнання встановлено відповідно до встановлених норм. Сюди входять і ті домогосподарства, які ще на етапі встановлення такого обладнання.

Електроопалення. Фото: скрін youtube
Електроопалення. Фото: скрін youtube

Директорка ТОВ «Закарпаттяенергозбут» (Група Tolk) Наталія Німець роз'яснює, як скористатися цими знижками:

"З 1 червня цього року запроваджено фіксований тариф на електроенергію - 4,32 грн за кВт/год, який діятиме до 30 квітня 2025 року. Водночас, уряд ухвалив постанову, згідно з якою домогосподарства, які споживають до 2000 кВт на місяць, платитимуть лише півціни, тобто 2,64 грн за кВт. Якщо ж споживання перевищує цей ліміт, вартість електроенергії розраховуватиметься за повним тарифом."

Популярні новини зараз
Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Щоб скористатися пільговим тарифом на електроенергію в опалювальний період, потрібно:

  • Розробити проект. У ньому має бути зазначений перелік електричного обладнання для обігріву, відповідно до державних стандартів.

  • Скористатися офіційними джерелами. Вся необхідна інформація та алгоритм встановлення обладнання доступні на офіційних сайтах постачальників електроенергії та операторів системи розподілу.

Як підготуватися?

  1. Перевірте своє обладнання - переконайтеся, що воно відповідає державним стандартам.

  2. Зверніться до постачальника і отримайте консультацію щодо необхідних документів та процедур.

  3. Контролюйте споживання, щоб не перевищити ліміт у 2000 кВт на місяць.

Нагадаємо, Кредити на сонячні панелі: пільгові умови, приховані ризики та що робити, якщо гроші не допоможуть

Раніше ми розповідали, що Тарифи на опалення можуть підняти: взимку доведеться платити більше

Також, Українцям дадуть гроші на оплату "комуналки": хто може претендувати на допомогу