Державна служба зайнятості України пропонує громадянам можливість отримати грошові ваучери для фінансування навчання. Ці ваучери призначені для соціально вразливих категорій українців, зокрема учасників бойових дій, внутрішньо переміщених осіб, та людей з інвалідністю.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Хто має право на ваучер:
  1. Учасники бойових дій.
  2. Внутрішньо переміщені особи.
  3. Люди з інвалідністю.

Ці категорії громадян можуть використати ваучери для отримання наступного рівня освіти, обравши професію або спеціальність з переліку з 124 спеціальностей, затвердженого Міністерством економіки.

Умови отримання ваучерів:

  • Застраховані особи: люди, які працювали та сплачували страхові внески. Це може бути, наприклад, робота під час канікул або після завершення навчання.
  • Наявність освіти: професійної, фахової передвищої або вищої.
  • Відсутність реєстрації як безробітного.

Розмір грошової допомоги:

Гроші
Гроші

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще
  • Ваучери надаються на суму, що не перевищує десятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
  • У 2024 році ця сума становить 30,28 тисяч гривень. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, різницю має сплатити громадянин або його роботодавець.

Подати заявку на отримання ваучера можна онлайн через сайт Державної служби зайнятості або звернувшись до найближчого центру зайнятості. Це надає можливість українцям покращити свої професійні навички та отримати нові можливості на ринку праці.

Нагадаємо, українцям допоможуть знайти роботу і грошей на додачу дадуть: про які суми йдеться

Раніше ми писали про те, що фінансова допомога на опалення: як подати заявку на енергетичний ваучер у Польщі

Вам буде цікаво дізнатися українці отримають 5 тисяч гривень: кому пощастить