У Черкаській області набирає обертів ринок праці. З початку року понад 14 тисяч черкачан звернулися за допомогою до служби зайнятості, і понад 5 тисяч із них уже знайшли роботу.

На брифінгу у медіацентрі заступник директора обласного центру зайнятості Марина Сорокіна розповіла про урядові програми, які допомагають створювати робочі місця та підтримувати бізнес.

Вона сказала, що ці програми сприяють зростанню економіки і важливо, щоб про них дізналося якнайбільше людей.

Черкаси / фото: скриншот Youtube
Черкаси / фото: скриншот Youtube

З 1 липня запущено популярну програму «Ваучери». Будь-хто бажаючий, не обов'язково безробітний, може освоїти нову професію або підвищити кваліфікацію зі списку зі 124 спеціальностей.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Ваучер коштує 30 тис. 280 грн, що дорівнює 10 прожитковим мінімумам. Його можна отримати у центрі зайнятості або залишити заявку на сайті.

Якщо ви хочете розпочати свій бізнес, можна звернутися до служби зайнятості, заповнити заявку, розробити бізнес-план та отримати грант від 50 до 250 тис. грн.

Для учасників бойових дій – до 1 мільйона, для їхніх сімей – до 500 тис. грн. Грант можна витратити на покупку обладнання чи транспорту для створення робочих місць.

Гроші / фото
Гроші / фото: depositphotos

Важливо, якщо сума гранту становить від 50 до 75 тис. грн, його можна отримати без зобов'язання створювати робочі місця. Якщо сума більша за 75 тис. грн, необхідно буде створити робоче місце.

У Черкаській області вже понад 300 осіб отримали гранти на загальну суму понад 80 млн. грн. і створили понад 300 робочих місць.

З минулого року для роботодавців діє програма компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій та за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю. Цією програмою вже користувалися 70 роботодавців.

Нагадаємо, похід у ТЦК перевернув життя IT-фахівців: "Змінився світогляд. Це ж * па"

Раніше ми писали про те, що тисячі працівників підуть у простій: українські підприємства вимагають знизити імпорт електроенергії

Крім того, Знай.ua повідомляв, що у українці можуть претендувати на польську пенсію: скільки можна отримати