З 1 серпня до 30 вересня 2024 року в Польщі розпочнеться новий етап подання заявок на отримання енергетичного ваучера. Цей ваучер надається сім'ям з обмеженим доходом для допомоги у покритті витрат на опалення. Мета програми – підтримка домогосподарств, що стикаються з фінансовими труднощами, особливо у зимовий період.
Сім'ї можуть отримати допомогу залежно від рівня їх доходів та джерела опалення. Процедура подання заявок передбачає як паперову форму, так і можливість дистанційного оформлення через онлайн-платформи. У статті ми детально розглянемо умови отримання ваучера та необхідні кроки для його оформлення.

Польські злоті, фото з відкритих джерел
Польські злоті, фото з відкритих джерел

Основні умови та критерії для отримання ваучера:

Доходи домогосподарства:

Для осіб, що проживають самостійно, дохід не повинен перевищувати 2500 злотих на місяць. Для домогосподарств з кількома особами, дохід не повинен перевищувати 1700 злотих на особу.

Ваучер для осіб з перевищенням доходу:

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Якщо дохід перевищує встановлені межі, можна подати заявку на ваучер за принципом "злотий за злотий", де сума виплати зменшиться на кожен злотий перевищення.

Розмір ваучера:

Обігрівач. Фото скріншот з Youtube
Обігрівач. Фото скріншот з Youtube

Розмір виплати залежить від розміру домогосподарства та основного джерела опалення. Домогосподарства, де основним джерелом опалення є електричний обігрівач (наприклад, тепловий насос чи електричний котел), можуть отримати підвищену суму ваучера.

Форма заяви:

Можна подати заяву у паперовій формі або дистанційно через месенджери, такі як Facebook, Skype або Telegram. Для дистанційного подання потрібно підписати заяву електронним підписом (ЕЦП).

Необхідні документи:

паспорт
паспорт

Ім'я, прізвище, адреса проживання, номер PESEL (якщо є), серія та номер документа, що посвідчує особу (для осіб без PESEL), громадянство, адреса електронної пошти та номер телефону.

  • Інформація про доходи.
  • Дані про основне джерело опалення.
  • Номер платіжного рахунку та дані про його власника, якщо ваучер буде перераховано на цей рахунок.
  • Відомості про членів домогосподарства (якщо є кілька осіб).
  • Декларація про достовірність поданих даних.

Процедура отримання ваучера:

Після заповнення та подання заяви, її потрібно підписати особисто та надати до місцевих органів: голови гміни, мера або президента міста, або надіслати поштою до відповідного відділення.

Енергетичний ваучер допоможе зменшити витрати на енергоносії для сімей з низьким доходом і забезпечить додаткову підтримку у зимовий період.

Нагадаємо, з 1 800 до 1 350: Ірландія зменшує щомісячну допомогу українцям

Раніше ми писали про те, що тепер надія на жінок: доведеться опановувати професії, шоб уникнути колапсу

Вам буде цікаво дізнатися Польща запроваджує допомогу на дітей українців: скільки можна отримати